online

S.O.S. ŽIVOTINJE

Blog o ekologiji i životinjama. Ko ne voli te dvije stvari nema šta da radi ovdje.

31.01.2008.

Dječak i šestmetarski piton nerazdvojni prijatelji

"Većinu ljudi prestravio bi samo pogled na pitona od šest metara ali sedmogodišnjem Kounu Samangu iz Kambodže to ne predstavlja ama baš nikakav problem. Štoviše, ovaj neobičan dječak najviše voli biti u društvu svog najboljeg prijatelja s kojim se igra, mazi ga i ljubi. Koun i piton od 144 kila nerazdvojni su otkad se dječak rodio, a i iste su dobi. Većina roditelja umrla bi od straha kad bi vidjeli svoje dijete u zagrljaju ovog ogromnog stvorenja, ali Samangov otac je sretan što njegov sin ima tako dobrog prijatelja. “Moj sin i zmija žive sretno zajedno već sedam godina”, kaže otac. Zmiju, koju je obitelj nazvala Chomran, što znači sretan, Samang pokušava naučiti i neke trikove, a kada se umori najradije legne na svog neobičnog prijatelja i odmara.
Chomran pojede deset kila pačetine i piletine na tjedan, a za razliku od ostalih zmija u tom području, ne jede štakore i žabe već preferira hranu koju voli i mali Samang. Obitelj Koun vjeruje da im zmija donosi sreću, a tretiraju je kao, za mnoge neobičnog, člana obitelji.

30.01.2008.

Zelena jaja kokoši Rabanite

Zeleno jaje

Iz nekog  razloga koka Rabanita je početkom decembra počela nesti jaja sa zelenom ljuskom. 

Stručnjaci nemaju objašnjenje. Postoji perad koja nese jaja sa zelenom ili plavom ljuskom. 

No, problem je što Rabanita tim vrstama ne pripada.

30.01.2008.

Video

Kada maca pali klempe cuki

Video29.01.2008.

hey

Ma razvaljujem ovaj "call of duty"

28.01.2008.

'Krvavi' prosvjed u Barceloni

Oko 150 članova Društva za zaštitu životinja 'Anima Naturis', sudjelovalo je u zanimljivom  protestu ispred katedrale u Barceloni. Goli i 'krvavi' legli su na trg protestujući protiv nošenja krzna. Početni cilj protesta je postignut, fotografije su obišle svijet.

27.01.2008.

Spider on drugs

Ako želite da vidite kako različite droge utiču na paukove i njihovu sposobnost da "pletu" mrežu
klikni


ovdje
    
 

26.01.2008.

Brazil spašava prašumu

Mjesečna stopa uništavanja skočila je s 234 kvadratna kilometra u augustu na 948 u decembru.
Petomjesečno uništavanje šume poznate kao "pluća svijeta" četiri  puta je intenzivnije nego u istom razdoblju 2004. Plućima svijeta amazonsku prašumu zovu zbog njezine sposobnosti da upije stakleničke plinove i proizvede kisik.Od augusta do decembra raskrčeno je 3.235  km2, ali ta brojka vjerojatno  i dvostruko veća kad stručnjaci analiziraju i ostale faktore.Prije samo nekoliko mjeseci brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva ponosno je objavio da je od 2005. Brazil uspio za pedeset posto obuzdati deforestaciju.Vlada je tvrdila da je uspjeh posljedica politike u nadziranju ileglanoga krčenja šume i rješavanju vlasničkih odnosa.

24.01.2008.

I tako......

.....evo me opet poslije duže pauze. Nadam se da nisam nikom nedostajala. Vraćam se prirodi i životinjama, s novim vijestima i slikama. Pozdrav svima.